2012. szeptember 9., vasárnap

Szeptemberi kert...... 2.

.

Discia

Nem tudom mióta tartoznak a kedvenc virágaim közé a fuksziák, de nagyon régen.  A kertben lévő fuksziák közül kettőt vettünk, a többi hajtásról neveltem. És a legtöbb már több éves. A legöregebb már egész kis fa. Tavasszal korán kihoztam őket és nagyon féltem, hogy a fagy tönkre tette őket, de mind kihajtott.  Most is nevelgetek három pici hajtást.

Még nagyon gyerek fukszia

Nóritól kaptam

4 féle saját nevelésű  fukszia

A legöregebb, kis fa

Két éve vettem otthon két évelő fuksziát. Az első évben kicsit szenvedtek,  nehezen hajtottak ki, igaz nagyon hideg volt a tél akkor. Idén már egész szépek lettek 

Évelő

Évelő

 A hortenziák is a gyengéim, minden évben többet is vettem. De egyik sem maradt meg cserépben. Tavaly ősszel hazavittem egy kidobottat, az él, de nem virágzott idén. Viszont nagyon szép virágokat hozott a cserjés hortenziám.


Az obáncfű mögött van a cserjés hortenzia

És nagyon szeretem a flox illatát. Teljes virágjában van már, kb egy hónapja

Flox

 És a mini rhododendron, ami tavasszal és ősszel is virágzik.



Minden évben veszed diasciát is. Nagyon tetszik ez a koral színű és tavasztól a fagyokig ontja a virágokat.
Több évvel ezelőtt vettem astroméliát. Valami fantasztikus virág, szinte egész télen virágzik bent és nyáron kint. Letakarva állítólag télálló. Az első próbálkozást nem élte túl . Igaz, életem leghidegebb tele volt akkor.

Astromélia



2012. szeptember 5., szerda

Szeptemberi kert...... 1.

.

Kárpáti harangvirág

Idén valami csodaszépek a virágok a kertben. Gondoltam megosztom veletek a látványát. De olyan sok képet készitettem, hogy egy bejegyzésbe nem is tudom megmutatni.
Az egyik kedvencem a kárpáti harangvirág. Van cserépben és kiültetve is.
Aztán jönnek a rózsák.  Most már több olyan rózsám is van, ami nemcsak szép, de illatos is. Imádom a rózsa illatot  A lila rózsát otthon vettem két éve. Idén virágzott először rendesen.







A nebáncs virágon is mindig elámulok, hogy milyen gyönyörű a tök árnyékos helyen. Sőt ha jobban megnézem, ott sokkal szebb, mint ahol  napot is kap.




És itt van a kis narancsfám.   Tán négy éve kaptuk a barátnőmtől. Szinte egész évben virágzik és közben neveli a pici narancsokat.



És aki felügyeli a kertet, Fifi