2015. november 29., vasárnap

Első advent




Nagyon gyorsan  mennek a napok és már megint első advent van.
Minden kedves blog olvasómank boldog, békés, szeretetteljes adventet kívánok, december minden napjára.....





2015. november 19., csütörtök

Baba projekt 3 : Békás hálózsák



A kismamával együtt teljesen beleszerettünk ebbe az édes békába. Az már csak ráadás volt, hogy egy nagyon praktikus hálózsák elején díszelgett. A zsák megvásárolható otthon is és itt is. De elképesztő ára van..... Miután ránézésre nem tünt bonyolultnak a megvarrása, bevállaltam.
Tényleg nem túl bonyolult, csak ha az ember olyan anyagot választ a takarórész bélésének mint én, akkor igen tökölőssé válik a dolog.
Egyébként is változtattam a zsákon. Az eredeti mérete 43,5x65 cm. Hangáé pedig 50x70 cm lett. Azt gondoltam, hogy talán így kényelmesebb a pici babának és tovább tudja majd használni is.
Először megvettem a zöld anyagot, majd  a zsákba való betétetnek valót.  Ki kellett találnom, hogy miből készitsem el. Végül is vettem egy bébi takarót, ami 65x80 cm volt. Ezt a takarót vágtam méretre

 
Azután letöltöttem az eredeti zsák képét és megszerkesztettem a béka képét. Kinyomtatva éppen egy  A/4 papírra fér, méretarányosan.

 

 Kiszabtam az anyagokat, fel applikáltam a békát. Kiválasztottam a takarórész bélésanyagát, egy maradék polár anyagot.A polár varrás szempontból nem volt túl jó választás. Akármelyik oldalát akartam elszegni, sosem sitmmelt. Így aztán kénytelen voltam úgy lefércelni, mint a szendvicselésnél  :))


Azt már a varrás elején eldöntöttem, hogy az aljára nem fogok zippzárat tenni. Nekem valahogy túl soknak tünt, hogy alul és oldalt az legyen. Így aztán áthajtós módszerrel oldottam meg  zsák nyitását.




A varrások előtt mindent férceltem. Nem mindig szoktam, de ennél a huzatnál jobbnak láttam. Miután a zippzárt is méterben vettem, ki kellett próbálnom, hogy a bevarrásnál hogy működik. Nehogy a végén kelljen kibontanom.
Végül is elkészült a zsák. Kicsit tovább tartott a megvarrása, mint terveztem. De a végeredmény tetszik.




Remélem kis tulajdonosa majd jókat alszik benne! :))








2015. november 8., vasárnap

A vørai kirándulás....




Csodaszép, napsütéses idő volt és gondoltunk egyet, kutya sétáltatás címén elmentünk Sandefjord egyik közkedvelt strandjára. Luca nagyon élvezte a lődörgést és a játékot. A vízbe csak kicsit merészkedett be a strandrészen. A sziklákon lesétáltunk a kemping hajó kikötőjéhez és mire Zoli kimondta, hogy menj a vízbe, Luca már nemes egyszerűséggel fejest is ugrott...... Zoli alig tudta kihúzni parta. Lelki szemei előtt látta már, hogy bele kell mennie a alig pár fokos vízbe.......
De ezzel együtt jól sikerült túra volt.

a strand

egy kis kóborlás

szélfútta selfi :))

jött a hullám, Luca ment....

nem adom .....

a sztárfotó

séta a sziklákon

a hajó kikötő

a kimentett eb és a belőle folyó víz :)

útban hazafelé, te is jössz?




2015. november 7., szombat

Hanga babatakarója




Elkészült Hanga takarója, amit tulajdonképpen két takaróból variáltunk össze.



Az volt az elképzelésem, hogy a virágos takaróhoz hasonlóan körbe tűzöm a szíveket . Aztán amikor két sorosan letűztem elbizonytalanodtam, hogy ne hagyjam e úgy. Végül  csak körbe tűztem a szíveket mindkét csíkban.  De az első után nem voltam biztos benne, hogy jó lesz e......




A takaróhoz készült egy párna huzat is, amibe bébi párnabetétet vettem. Több évtizedes varrással a hátam mögött sikerült először olyan párnahuzatot varrnom, aminek mind a négy oldalát összevarrtam (nómáááááááááális???)






És íme a készlet.





Ha minden a terveim szerint alakul, akkor a jövőhéten útra kelnek az ajándékaim. De addig még el kell készülnie a következő projektnek, egy ilyen hálózsáknak......









2015. november 3., kedd

A novemberi kert.....



Hihetetlenül szép, hosszú és kellemes őszünk volt eddig. Rengeteg napsütéssel. Ugyan a falevelek nagy része már lehullott a kerti virágok egy része nem akar tudomást venni erről.... Egyszer olyan enyhe telünk volt, hogy december elején még volt rózsa a fenti képen lévő bokron. De most sok rózsabokron vannak bimbók. A fuksziák nagy részét már behordtam a kamrába, de egy-kettő még kint virágzik. És kint van az olaj-, és a babérfám, a mimózám és a szerelem virágom is. Ha lehet minél később kerüljenek a telelő helyre. A muskátlik meg olyan szépek, ha nem látszana mögöttük a sárguló sövény, nem tudnám, hogy most készültek a képek..Egyenlőre úgy néz ki az elkövetkezendő 10 napban sem lesz fagy és 10 fok körüli hőmérséklet lesz.