2016. július 9., szombat

Diplomaosztón voltunk.....



Igazán különleges nap az ember életében amikor kezébe kapja a diplomáját. De még különlegesebb, amikor a gyerekének adják át. Még leírni is sok, hogy 20 év tanulás után lett Tamár informatikus.
1996-ban kezdte a 10 éves általános iskolát, ami nálunk két részre oszlik 6-13 éves korig az un. "gyerek"  iskolába(barneskole) járt  és 13-16 éves korig pedig az "ifjúsági" (ungdomskole) iskolába.

első osztályosként

büszke iskolás

utolsó nap a 10. osztályban.
Azután a középiskola következett, ahol Tamás elektronikát tanult. Ezen belül még annyi lehetőség között válogathatott, hogy nem is lehet felsorolni. A második évben indult a számítógépek felé. És itt kezdődik a középiskola specialitása, mert lehetővé teszi, hogy "kimenjen" szakmát tanulni. Így lett számítógépes szakmunkás, megtanulta a gép hardware részészét(építés, javítás)

a szakmunkás oklevél
Ez plusz 2 év tanulást jelentett, mert a középiskola 3. évére visszaült az iskolapadba, hogy tovább tanulhasson. Az addig éppen csak tanulgató fiam ebben az évben éltanuló lett és ez kitartott az diplomáig....  :))
Először elvégezte a számítógépes főiskolát, majd a 2 éves mesterképzést.  Amiért külön büszke vagyok rá, hogy a mesterképzés két éve angolul folyt, a diploma munkáját, ami a számítógépes rendszerek összehasonlításáról szólt szintén angolul írta és angolul védte meg.

védés közben....
A diploma osztó az oslói egyetemen volt, ahol egyetemi épületek  nagyon szép parkban vannak.



Az ünnepség szintén angolul folyt. Az egyik oktató szuper beszédet mondott, majd egy kórus tartott előadást.  Ezután osztották ki a különböző informatikai diplomákat. Tamásék az utolsó csoportban voltak.

útban a diploma felé
végre kézben van
a sok tanulás eredménye

 Majd az ünnepség után, mindenkit meghívtak egy kis fogadásra. Volt pezsgő, bor, üditő, sima és csokis eper. Nagyon jól eső gesztus volt az egyetem részéről.

lehet válsztani

végre vége.....
Ezután elmentünk megünnepelni a fiamat.  Igazán megérdemelte.


a metróra várva

az étteremben
Most már csak Nóri van hátra......


6 megjegyzés:

  1. Gratulálunk,sikeres kilépést az ÉLETBE....

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Most már csak valami szuper munka kéne neki....

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok Tamásnak! A szülői szívet melengető napotok volt Imola! Köszi, hogy megosztottad velünk! Remélem kedvére munkahelyet is sikerül találni neki, hogy a tanultakat kamatoztatni tudja!

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez így van. Az ember sokkal büszkébb a gyerekére, mint anno magára volt.... Én is nagyon remélem, hogy megtalálja azt a munkát amelyiket szeretné.

    VálaszTörlés