2017. július 1., szombat

Átruccantunk Svédországba.....
Általában hat hetenként, két havonta elmegyünk Svédországba nagy bevásárlásra.  Mióta a svédek EU tagok, nekünk megéri ott vásárolni. Nemcsak a rosszabb svéd korona miatt(most nagyon kicsi a különbség), hanem árak miatt. A hús, a zöldség-gyümölcs, a tejtermékek, a szesz, a dohány sok esetben féláron kapható.
Amíg Zolinak voltak szabad hetei nem jelentett gondot az utazás, de mióta ő is csak szombat, vasárnap szabad, csak a hétvégék maradnak.  A vinmonopolt vagy a svédeknél systembolaget (ahol a szesz kapható) kivéve a hét minden napján nyitva vannak az üzletek a határvárosokban. Szeszt vasárnap nem lehet vásárolni.
Így aztán ma reggel mentünk Nordby Shoppingsenterbe   vásárolni.  Hatalmas bevásárló központ,  kimondottan a norvég vásáróknak épült  2009-ben. Akkora volt a forgalom, hogy 2013-2014-ben kibővitették és most 110 bolt és 95 ezer négyzetméter terület vár mindket.
De most nem a boltról szeretnék írni, hanem megmutatni, milyen csodás időben hajóztunk át Hortenből Moss-ba, hogy az E6-os úton leautókázzunk a határra.
Hortenből a nemrég forgalomba állított komppal jöttünk, mentünk és élveztük a csodás, napos, meleg időt.

útban Moss felé
Oslofjord a tenger felé


nem semmi láncszemek....

Olslofjord Oslo felé

sokan voltam a mossi strandon

Valami fantasztikus látvány a kék ég, a zöld part és a sötétkék víz. Már amikor távolban nézi az ember. Mert a kék víz szín csalóka. Nézzétek az utolsó képen, amit aránylag közelről csináltam, inkább türkiz színe van a víznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése