2017. július 9., vasárnap

Polipot horgoltam.....
Tulajdonképpen próba projekt.  A dolog az úgy kezdődött, hogy az unokahúgom szabadidejében szívesen horgolna koraszülött babáknak polipot. Volt ilyen kezdeményezés régebben és aki ezt szervezte a honlapján levette a polip készítésének leírását, mondván voltak akik eladásra készítettek ilyet és ezt ő találta ki.....  Mondjuk számomra ez a hozzáállás elég fura, hiszen mi kára származik abból, ha más másként csinálja. Arról nem beszélve, hogy a neten sokan mások is horgolnak ilyet. Meg én foltvarróként megszoktam, hogy bárki, bárkinek szívesen segít.....
Persze hamar megtaláltam a leírást, ráadásul egy másik honlapon még hasznos tanácsokat is adtak hozzá.
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy az unokahúgom nem tud horgolni. Én tudok, de kötni jobban szeretek. Azt terveztem, hogy útban hazafelé a kompon meghorgolom a polip fejét és aztán majd  amíg otthon leszek megtanul ő is horgolni. Ez a terv mindjárt azzal kútba esett, hogy a fej horgolásához 3-as horgolótű kellett, nekem meg csak 2,5 volt és azzal nagyon tömör lett a horgolás. Így csak megnéztem a leírást és mindjárt meg is akadtam, mert nem tudtam mi a félpálca... :))
Otthon aztán vettem horgolótűt nekiálltam a polipnak. Miután kétféle fejjel készült a leírás én találomra a tojás fejűt csináltam elsőre. De számomra nem ez az igazi.
Hazaérve aztán meghorgoltam a kerek fejű polipkát is. Így már sokkal jobban néz ki. Azért, ha a tojásnak is mosolygós lenne a szája, nemcsak egy kereszt, az is aranyosabb lenne. :))
Persze annyi időnk nem volt, hogy Juca megtanulja a teljes polip horgolását, de az alap dolgokat megtanulta és gyakorolja. Amikor legközelebb hazamegyek, akkor nekiállunk a polipnak.
És itt van a leírása, ha valaki szeretné elkészíteni

Jó tanács hozzá: a fej szaporítását ne úgy csináljátok, ahogy le van írva, mert akkor nem kerek lesz a feje, hanem szögletes.  A hat rövid pálcás szaporítást osszátok el inkább. Én úgy csináltam, hogy számoltam a rövid pálcákat.
És feltétlenül jelöljétek meg, hogy hol kezdődnek a körök.
2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon cuki, igazán aranyos lett!

Luca írta...

Igyekszik az ember... :))

Megjegyzés küldése